21 березня в сумській міській галереї відкрилися дві чарівні виставки

ВС 21 марта 2023 в 22:05

Життя і культура


Суми – дивовижне місто. З першого дня війни з росією нашим містом жодного разу не опановувала зневіра. І не припинялося культурне життя. Частина сумчан, насамперед представниці прекрасної статі, були змушені покинути місто в пошуках безпеки і спокою, щоб захистити своїх дітей та онуків. Через якийсь час багато хто повернувся в Суми. Але більшість не покидала міста. Для сумчан їхнє місто – рідне, зрозуміле і близьке середовище проживання. У якому здатні народитися, наприклад, такі шедеври, які сьогодні були представлені увазі глядачів у міській галереї. 21 березня у правій залі галереї відкрилася виставка "Шовкова безмежність барв" учасників студіїї "Батик" під керівництвом Тетяни Суркової, а в правій залі – виставка хужожественной фотографії "Завітала" відомого фотомайстра Сергія Малюка.

Відкриваючи виставку батика, представниця галереї слушно зазначила, що "дивишся на ці роботи, і на душі стає легше". А одна з учасниць студії, художниця Альона Мюлінг, продовжила цю тему, зізнавшись, що "батик підтримує емоційний стан, він відволікає, надихає і допомагає жити". Інша художниця, Любов Коровай, поділилася сокровенним: як у її душі народжується задум нової роботи. Ідея може прийти раптово і настільки захопити художницю, що вона одразу ж вирушає до майстерні, а чоловікові передає естафету по кухні. А третя учасниця виставки, Яна Мазуренко, показала роботу, написану за два дні до початку війни: чотири журавлі прагнуть вирватися з чіпкої хватки зловісного мороку, який з усіх боків насувається на світло. Вражає!

Рекомендуємо сумчанам подивитися ці чудові виставки. Запевняємо, ви отримаєте дорогоцінний заряд позитивної енергії. А там, дивись, вам самим захочеться взяти в руки пензлі, фарби або фотоапарат – і почати творити. Мистецтво – це духовна броня, яка захищає наші дух і душу від зневіри і розчарувань, наповнюючи світлом, любов'ю і вірою.

45
Комментариев
0
Просмотров
1353
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.