На Сумщині юні музиканти організували вечір класичної музики

ВС 28 января 2022 в 16:02
У Конотопській дитячій музичній школі №1 відбулась лекція-концерт «Роберт Шуман. Музика – дітям», який підготували учні викладачів Наталії Любимової та Наталії Череднікової.

Роберт Шуман – видатний композитор, диригент, впливовий музичний критик, громадський діяч, один з яскравих представників романтичного мистецтв ХІХ століття, твори якого пов’язані з традиціями німецької музичної класики. Він увійшов до історії музики як один з найсміливіших новаторів.

Учні Софія Близнюкова,  Едуард Жиряда,  Андрій Зимовець,  Аліна Водоп’янова, Даниіл Оникієнко,  Анна Матвєєнко виконали твори «Відлуння театру», «Північна пісня», «Слова поета», «Вальс», «Романс», «Спомин», фортепіанний дует «Східні картини». Партія скрипки у творах «Вальс» та «Травнева пісня» прозвучала у виконанні викладача Катерини Квач. На завершення заходу викладачі Наталія Череднікова та Наталія Любимова виконали твори «Мрії», «Вальс», «Полонез» з альбому «Дитячі сцени» – своєрідні «музичні новели», які є одними з найкращих фортепіанних творів Роберта Шумана.

Голос Конотопа

51
Комментариев
0
Просмотров
1434
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.