У Сумах відкрився «Селянський Всесвіт» (Фотозвіт)

ВС 02 февраля 2018 в 17:00
У Сумській міській галереї 31 січня почала працювати виставка робіт харківського художника Володимира НОСАНЯ

Живописні картини та графіка Володимира Носаня уперше презентовані сумській публіці. Автор «Селянського Всесвіту» взяв участь у відкритті виставки та поділився своїми думками про творчість з її першими відвідувачами, які ознайомилися із 18 різножанровими роботами.



Розповідає Володимир Носань: «Вибрані твори писалися у різні роки, починаючи з графіки 1998 до нових живописних полотен минулого року. Я виріс у селі серед простих сільських мешканців, навчався у них життєвої мудрості. Близька й завжди хвилююча тема – село та його жителі, вони головні герої моєї творчості. Усе життя мене супроводжує образ рідної бабусі Марії. Вона завжди мене підтримувала й заохочувала, вірила у мої сили та була найвдячнішою шанувальницею.  Її портрети, натруджені руки я малював змалечку й нині у дорослому віці повертаюся знов і знов до цього незабутнього образу. Для мене бабуся Марія стала земним уособленням жінки берегині, яка несе на плечах увесь тягар непростого буденного життя».



Так сталося, що 21 січня, якраз у День Соборності Володимир Носань отримав звання Заслуженого діяча мистецтв України.  Тому сумська виставка – це перший захід на якому художник презентувався у новому статусі.



Ключові роботи нинішньої виставки – літографія «Сон»(1998 р.) та живописні твори «Прощання» (2011 р.), «Реквієм за мрією» (2012 р.) й звичайно програмне полотно «Селянський Всесвіт» (2012 р.).



Художник Володимир Носань народився в 1970 році в місті Балаклія, Харківської області. Закінчив Харківське державне художнє училище (1987–1992) та Харківський художньо-промисловий інститут (1992–1998, тепер Харківська державна академія дизайну та мистецтв), де навчався у майстернях В. Звольського та В. Гонтарова. Дипломна робота «Селянський Всесвіт» із 7 літографій стала ключовою темою в його подальшій творчості. З 1995 року — бере участь у виставках, та співпрацює з видавництвами. З 2000 р. викладає у Харківській державній академії дизайну і мистецтв на кафедрі рисунка. З 2003 року є членом ХО Національної спілки художників України, учасник обласних, всеукраїнських та закордонних виставок.



У сум'ян та гостей міста є чудова нагода зануритися в атмосферу українського села до 18 лютого. Вхід на виставку вільний!
 
Олена ШЕВЧЕНКО

 
51
Комментариев
0
Просмотров
6103
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.