1 липня: як почався у Сумах і Сумській області новий місяць

ВС 01 июля 2024 в 19:44

Війна з росією


Вночі та вранці солдати противника 21 раз обстріляли з артилерії, БпЛА, танка та FPV-дронів Білопільську, Есманську, Краснопільську, Шалигинську та Юнаківську громади. Внаслідок обстрілів було пошкоджено електромережу.

Напередодні, 30 червня, внаслідок обстрілів було пошкоджено приватний будинок.

Захист і безпека


Протягом тижня піротехніки ДСНС знешкодили 41 вибухонебезпечний предмет у Конотопському, Охтирському, Сумському та Шосткинському районах. Загалом з початку року було знищено 659 таких пристроїв.

З початку поточного року на Сумщині було введено в експлуатацію 56 нових укриттів. До кінця року планується збудувати ще бомбосховищ на загальну суму 460 млн. грн.

Графіки погодинних відключень на 2 липня у Сумах


Графіки діятимуть з 00:00 до 24:00 в обсязі трьох черг (за схемою -4/+2).

Медицина


КНП "Клінічна лікарня Святого Пантелеймона" міста Суми отримали нову мобільну амбулаторію, що містить у собі систему кондиціювання, бактерицидну лампу для знезараження повітря, сухожарну шафу для стерилізації інструментів, кушетку для первинного огляду тощо. Мобільна амбулаторія призначена для надання медичної допомоги цивільному населенню на територіях, що межують із зоною бойових дій.

Культура


1 липня в міській галереї Сум відкрилася виставка, присвячена дню народження Дмитра Буйвола - вуличного артиста, талановитого художника, який загинув, захищаючи Україну.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

0
Комментариев
0
Просмотров
280
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.