1 вересня: як почалась у Сумах і на Сумщині осінь

ВС 01 сентября 2024 в 19:50

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі війська 47 разів обстріляли з авіації (було завдано ударів керованими авіабомбами та ракетами), артилерії, мінометів та FPV-дронів дев'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Верхньосироватську, Глухівську, Есманську, Краснопільську, Новослобідську, Середино-Будську та Юнаківську.

1 вересня окупанти вдарили з безпілотника по Краснопільській громаді, було поранено двох поліцейських. Також сьогодні вдень російські військові завдали авіаудару по одному з промислових підприємств міста Суми - скинули три керовані авіабомби. Унаслідок бомбардування 42-річна працівниця підприємства дістала поранення, було пошкоджено кілька будівель підприємства та три автомобілі. На місці авіаудару працюють відповідні служби.

Увечері 1 вересня, орієнтовно о 20:48, ворог завдав ракетного удару по центру соціально-психологічної реабілітації дітей та дитячому будинку в м. Суми. За попередньою інформацією, отримали поранення семеро осіб, серед них 13-річна дівчинка та семирічний хлопчик. У сусідніх будинках вибухова хвиля вибила близько 400 шибок.

За оновленою інформацією: 13 постраждалих, із них четверо дітей.

Напередодні, 31 серпня, внаслідок ракетного удару по зерновозах у Верхньосироватській громаді одна людина загинула і четверо були поранені. Увага! Зерновози очікували навантаження зерна нового врожаю. росіяни відкрили сезон полювання на українське зерно.

Також унаслідок вчорашнього обстрілу Великої Писарівки виникла сильна пожежа, яка погасла тільки вранці 1 вересня. Один приватний будинок згорів повністю, сильно пошкоджено будівлю недобудованої лікарні.

Освіта


1 вересня Сумська область разом з усією Україною традиційно відзначила День знань. На жаль, війна затьмарила це свято. Частіші ворожі обстріли Сум та області, побоювання за життя школярів змушують вчителів вдаватися до змішаної форми навчання, в якій превалюватиме дистанційна форма. Однак вона не стане на заваді донести учням знання на високому фаховому рівні, як це було і в попередні, довоєнні роки. Ми віримо в наших учителів, у їхню високу майстерність педагогів!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

5
Комментариев
0
Просмотров
699
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.