10 вересня: що сталось у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 10 сентября 2024 в 19:07

Війна з росією


Уночі та вранці російські солдати 25 разів завдавали ударів з авіації FPV-дронів по Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Новослобідській, Охтирській та Хотинській.

Напередодні, 9 вересня, внаслідок обстрілу було поранено мирного жителя, пошкоджено два навчальні заклади та об'єкт критичної інфраструктури.

Евакуація


За офіційними даними, 358 людей виїхали з Глухова, Есмані та Свеси з 4 по 9 вересня. У тому числі евакуювали 76 дітей. У цих населених пунктах залишається ще 32 435 людей, з них 4022 діти.

Допомога нашим Захисникам


Сумські освітяни передали 117-й бригаді територіальної оборони України допомогу: оргтехніку, будівельні інструменти та інше. Придбали необхідне для українських захисників за кошти, зібрані під час благодійної акції "Відважним серцям". Акцію оголошували серед сумських освітян до Дня Незалежності й за цей час вдалось зібрати понад 182 тис. грн. Найбільше коштів, а саме 42 тис. грн, зібрали в дитячому садочку №28.

Із вдячністю військовим і мешканцям Сум


З нагоди Дня міста відзначили 20 військовиків, а також цивільних, які своєю щоденною працею забезпечують:

  • роботу критичної інфраструктури;
  • ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій;
  • допомогу постраждалим і всім, хто цього потребує.

Культура


10 вересня в Сумській галереї відкрилася виставка акварелі скульптора Олега Прокопчука.

Життя


За минулий тиждень у Сумах народилося 19 нових мешканців: сім юних козаків і 12 прекрасних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам миру, безпеки, здоров'я і добра!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

3
Комментариев
0
Просмотров
520
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.