12 квітня: що відбувалось у Сумах і на Сумщині наприкінці робочого тижня

ВС 12 апреля 2024 в 20:53

Війна з росією


Вночі та вранці війська агресора обстріляли з артилерії та мінометів Ворожб'янську, Есманську, Свеську та Хотинську громади.

12 квітня близько 15:00 росіяни завдали авіаудару по місту Суми. За попередньою інформацією, було поранено трьох цивільних осіб: вони отримали контузію та порізи. Унаслідок бомбардування було пошкоджено три нежитлові будівлі. В одному з них було частково зруйновано крило і виникла пожежа, яку вдалося погасити. Також було розбито 73 вікна в трьох найближчих будинках. Крім того, було вибито кілька вікон у будівлі залізничного вокзалу м. Суми. Обійшлося без постраждалих. До вечора рятувальники зашили плівкою 55 віконних прорізів у трьох постраждалих будинках. Дякуємо сумським рятувальникам за надану допомогу!

Завтра, 13 квітня, з 8-ї до 13-ї години на місці події (на вулиці Привокзальній) працюватиме оперативний штаб із ліквідації наслідків ворожої атаки в Сумах 12 квітня.

"Досягнення" росіян у Сумській області за останню добу: поранено чотирьох цивільних осіб, пошкоджено 12 житлових будинків, три господарські будівлі, шкільну їдальню, гараж і ТЕЦ у Сумах.

Упродовж дня російські військові завдали 112 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і РСЗВ по 13 громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Путивльській, Свєській, Середино-Будській, Сумській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській.

Допомога Харкову


Сумська область відправила гуманітарний вантаж Харківській області, чия енергетична система зазнала великих втрат від нескінченних російських авіаударів. Так, у Харкові зруйновано практично всі енергетичні об'єкти. Наразі в Сумах оголошено збір наступних електроприладів, які потім буде передано нашим сусідам:

  • автомобільних акумуляторів з інверторами;
  • генераторів (у робочому стані);
  • зарядних станцій EcoFlow;
  • павербанків

Небайдужих жителів Сум просять приносити зазначені пристрої за адресою: вул. Воскресенська, 16 (Перший Сумський гуманітарний штаб).

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

5
Комментариев
0
Просмотров
658
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.