12 серпня: як почався у Сумах і на Сумщині новий тиждень

ВС 12 августа 2024 в 22:08

Війна з росією


Уночі та вранці ворог завдав 59 ударів з авіації, артилерії та FPV-дронів по Березівській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Сумській та Юнаківській громадах.

Протягом дня окупанти завдали 63 удари з авіації, артилерії, РСЗВ та FPV-дронів по восьми громадах: Білопільській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Путивльській, Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській.

Напередодні, 11 серпня, окупанти завдали повітряного удару (за попередньою інформацією балістичною ракетою) по місту Суми. Унаслідок цього постраждало дев'ятеро людей і було пошкоджено два багатоквартирні будинки. Постраждалим передали продуктові набори від БО "Благодійний фонд "Global Empowerment Mission UA"" (GEM). На місці трагедії працюють 47 осіб та 11 одиниць техніки. Телефон чергового штабу: (066)5437677.

Сумна статистика війни: від 40 до 50 керованих авіабомб на добу росіяни скидають на прикордонні громади Сумської області.

Про операцію в Курській області росії


Продовжуємо проведення наступальних операцій на території Курської області. На даний час під нашим контролем знаходиться близько 1 тис квадратних кілометрів російської федерації. Бої ідуть практично по всьому фронту. Ситуація знаходиться під нашим контролем, - запевнив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Спорт


Національна збірна України завоювала 12 медалей на Олімпійських іграх у Парижі. Молодці!

Культура


У вівторок, 13 серпня, у сумській міській галереї відкривається фотовиставка "Моє місто". Автор Андрій Мозговий. Початок о 17:00.

Життя


За минулий тиждень у Сумах народилося 18 нових мешканців: дев'ять хлопчиків і дев'ять дівчаток. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам здоров'я, миру, добра та безпеки.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

10
Комментариев
0
Просмотров
875
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.