16 липня: що відбувалось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 16 июля 2024 в 17:43

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі солдати шість разів обстріляли з артилерії та FPV-дронів Білопільську, Есманську та Миропільську громади. Унаслідок денних обстрілів було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури (Велика Писарівка), щонайменше два приватні будинки (Глухівська громада) та ЛЕП (Краснопільська громада).

Упродовж дня агресор завдав 103 удари артилерією, БпЛА, мінометами, РСЗВ і FPV-дронами по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській.

Допомога нашим Захисникам


Львівський Оборонний Кластер передав плитоноски добровольчим формуванням, які захищають Сумщину від окупантів.

Медицина


Усі медичні заклади міста Суми оснащені автономними генераторами та паливом для них, якого має вистачити на десять днів безперебійної роботи. У чотирьох медичних закладах триває робота над облаштуванням укриттів. Одна з лікарень повністю підготувалася до початку нового опалювального сезону.

Культура


У четвер, 18 липня, у міській галереї Сум відбудеться презентація книги "Казкові пригоди Суміслава". Авторі Павло Парфін і Анатолій Поляченко. Книга розрахована на дітей віком від 6 до 12 років (для самостійного читання або дозвілля з батьками). Вторговані під час презентації книги кошти спрямують на лікування та реабілітацію пораненого військового. Початок о 15:00.

Життя


За минулий тиждень у Сумах народилося 27 нових мешканців: 15 юних козаків і 12 чудових козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам миру, здоров'я, безпеки та добра!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

13
Комментариев
0
Просмотров
960
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.