17 серпня: що трапилось у Сумах і Сумській області у суботу

ВС 17 августа 2024 в 12:23

Війна з росією


Головне. Уранці росіяни завдали ракетного удару по місту Суми (район проспекту Свободи, колишня вул. Прокоф'єва). Унаслідок удару було пошкоджено будівлю торгового центру, п'ять багатоквартирних будинків і щонайменше 15 автомобілів. Біля будинку на пр-ті Свободи 14/1 почав роботу штабу з ліквідації наслідків НС До роботи штабу долучились представники благодійних та міжнародних організацій, до яких можна звернутися за допомогою. Штаб працюватиме з 9:00 до 16:00 протягом суботи - понеділка. 80 жителів міста подали заяви про пошкоджене житло. Згідно з останньою інформацією, понад 100 жителів написали заяви. Сумчани, які постраждали від авіаудару 17 серпня по місту, можуть звернутися за допомогою до штабу з ліквідації наслідків: (066) 543 76 77.

Уночі окупанти 41 раз обстріляли з авіації (авіабомбами, ракетами), артилерії, БпЛА, мінометів, танка і FPV-дронів Білопільську, Глухівську, Есманську, Краснопільську, Сумську, Хотинську та Юнаківську громади.

Упродовж дня ворог 178 разів ударив з авіації (авіабомбами, ракетами), артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів по 15 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Річківській, Середино-Будській, Сумській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів дістали поранення троє мирних жителів, серед них восьмирічна дівчинка.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

10
Комментариев
0
Просмотров
865
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.