2 липня: що сталось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 02 июля 2024 в 18:20

Війна з росією


Вночі та вранці російські військові 28 разів вдарили з мінометів і FPV-дронів по Краснопільській, Миропільській, Середино-Будській і Хотинській громадах. Унаслідок обстрілу було пошкоджено приватний будинок. Протягом дня ворог 87 разів завдавав ударів з артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по шістьох громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській та Хотинській.

Напередодні, 1 липня, противник завдав 92 удари з артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів по дев'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Ворожбянській, Краснопільській, Миропільській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Також уранці російські диверсанти намагалися перетнути державний кордон із Сумською областю, але, отримавши відсіч із боку українських сил оборони, були змушені відступити на свою територію.

Надзвичайна подія


Під час проведення сільськогосподарських робіт підірвався на міні 36-річний тракторист. Він отримав осколкові поранення руки.

Альтернативна енергія


Влада розглядає питання використання в регіоні сонячної енергії як альтернативного джерела. Перед впровадженням в експлуатацію сонячних електростанцій необхідно пройти такі попередні кроки:

– формування переліку будівель для встановлення об’єктів сонячної генерації з урахуванням технічних можливостей;
– обґрунтування доцільності і ефективності його використання;
– опрацювання фінансової спроможності місцевих бюджетів та можливостей залучення донорської допомоги.

Культура


У міській галереї Сум відкрилася виставка живопису "Моє місто пахне півоніями..." Світлани Качуровської.

Життя


Протягом минулого тижня в Сумах народилося 28 нових мешканців: 16 юних козаків та 12 прекрасних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам миру, здоров'я, безпеки та добра.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

0
Комментариев
0
Просмотров
193
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.