21 жовтня: як тримались Суми і Сумщина в понеділок

ВС 21 октября 2024 в 13:29

Війна з росією


Уночі 21 жовтня росіяни 48 разів ударили з неба по об'єктах критичної інфраструктури Роменського району (Хотинській та Юнаківській громадах). Було знеструмлено кілька населених пунктів у районі.

Зранку окупанти завдали масованого авіаудару із застосуванням БпЛА по місту Суми. Під обстріл потрапили житловий сектор та об'єкти критичної інфраструктури. За попередньою інформацією, зазнали пошкоджень житлові будинки та дитячий садок. У центрі міста в будівлях було вибито шибки.

Уточнена інформація щодо ранкового удару по Сумам. Росіяни атакували місто десятьма "Шахедами". Наразі відомо про сім місць влучань: два в промислові сектори, чотири – житлові, гаражний кооператив. Внаслідок цього пошкоджені вікна та покрівлі у 32 будинках та ДНЗ. Також  пошкоджені 2 автомобілі, 8 гаражів, виробниче та складське приміщення.

Протягом дня ворог завдав 132 удари з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів по 15 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Річківській, Свєській, Середино-Будській, Сумській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів було поранено п'ятьох мирних жителів і пошкоджено приватні будинки, господарські споруди, нежитлові приміщення та автомобілі.

До уваги сумчан, чиє житло постраждало внаслідок ворожої атаки на місто 21 жовтня


З 13:00 до 17:00  жителі Пришибської площі та прилеглих територій зможуть звернутись до мобільного штабу, який працюватиме на місці події. Попередньо обов'язково треба звернутись  до поліції за номером 102 аби зафіксувати факт пошкодження майна. Телефон штабу: (066)5437677.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа, Суспільне Суми

9
Комментариев
0
Просмотров
286
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.