22 жовтня: що трапилося у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 22 октября 2024 в 12:15

Війна з росією


Вночі наші Захисники неба збили над Сумщиною 25 ворожих "Шахедів".
Вночі та вранці росіяни вдарили з БпЛА по Сумах. Влучання були на трьох локаціях: у районі вул. Молодіжна, вул. Василівська та вул. Водна. Унаслідок нічної атаки на приватний житловий сектор міста загинуло троє мешканців: 14-річна дівчинка, її мама (50 років) і тітка (62 роки - сестра батька). Батька дівчинки встигли винести з-під уламків будинку. (За іншою версією, чоловік вийшов із будинку в момент удару, тому врятувався.) Чоловік поранений, але живий. Зруйновані три приватні будинки, пошкоджені – 28.

Зранку загарбники вдарили по об'єктах енергетичної інфраструктури та багатоквартирному будинку в Сумах: у ньому вилетіли шибки.

Загалом цієї ж ночі та вранці ворог 45 разів обстріляв з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів 10 громад: Білопільську, Великописарівську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Миколаївську, Середино-Будську, Сумську, Хотинську та Юнаківську.

Напередодні, 21 жовтня, внаслідок обстрілів Сумщини було поранено п'ятьох мирних мешканців (три жінки та двоє чоловіків). Також були пошкоджені:

  • у Сумах – 2 приватних будинки, 2 об’єкти критичної інфраструктури, навчальний заклад, 5 автомобілів та гараж;
  • у Білопіллі – багатоквартирний житловий будинок;
  • у Краснопіллі – підприємство, 4 приватні будинки та 3 автомобілі.

Куди звертатися містянам, яким немає де жити після нічної атаки БпЛА?


Сумська громада готова надати тимчасові помешкання. Необхідно особисто звернутися до представників штабу з ліквідації наслідків НС та повідомити про потребу у житлі або телефоном: (066) 543 76 77. Мобільний штаб розгорнутий на вул. Василівська.

23 жовтня у школі №27 постраждалих реєструватимуть на отримання виплати в розмірі 10,8 тис. грн на кожного члена родини.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

9
Комментариев
0
Просмотров
222
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.