28 березня: що сталось у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 28 марта 2024 в 19:45

Війна з росією


Вночі та вранці російські військові 19 разів обстріляли з авіації, артилерії, гранатометів та стрілецької зброї Білопільську, Великописарівську, Есманську та Юнаківську громади. Упродовж дня агресор 167 разів піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів 12 громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миколаївську, Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Інформація для тих, хто евакуюється з прикордонних громад Сумщини


В області щоденно діють три евакуаційні маршрути:

  • залізничним поїздом № 779 "Суми-Київ";
  • автобусним у напрямку м. Харків;
  • автобусним у напрямку м. Дніпро (через м. Полтава).

По прибуттю громадяни одноразово отримують 3600 гривень кожен. Детальніша інформація за номерами телефонів: (0542) 66-33-77, 0-800-301-501 (безкоштовно для жителів Сумської області). Гаряча лінія працює щодня з 8:30 до 17:30.

Бізнес


Цього року в межах економічної платформи "Зроблено в Україні" Сумщина отримає понад 1 млрд. грн. Проект спрямований на підтримку мікро- та малого бізнесу.

Опалювальний сезон


У Сумах опалення відключать 1 квітня. І це не розіграш.

Здоров'я


Минулого тижня в Сумах на вірусні та застудні захворювання захворіло 856 осіб, із них більше половини, 449, діти.

Життя

За останній тиждень у Сумах народилося 32 нових мешканці: 17 юних козаків і 15 чарівних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім відважним мамам міцного здоров'я, миру, безпеки та добра!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

8
Комментариев
0
Просмотров
897
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.