28 травня: що було важливого у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 28 мая 2024 в 18:12

Війна з росією


Вночі та вранці солдати противника випустили 14 мін по Великописарівській, Есманській та Середино-Будській громадах. Упродовж дня ворог завдав 81 удару з артилерії, БпЛА і мінометів по десяти громадах: Білопільській, Березівській Великописарівській, Глухівській, Есманській, Краснопільській, Новослобідській, Путивльській, Середино-Будській та Хотинській.

Напередодні, 27 травня, внаслідок обстрілу було пошкоджено приватний будинок, спалахнула пожежа в іншому будинку і загорівся автомобіль.

Безпека


Сумщина - один із регіонів, який окупанти найбільше нашпигували боєприпасами. Від початку повномасштабної війни піротехніки ДСНС знешкодили 10 тис. вибухонебезпечних предметів.

Проблеми з електропостачанням


На сьогодні через військові дії знеструмлено 4,5 тис жителів 71 населеного пункту Сумщини.

Міжнародна допомога


Федеральне агентство з технічної допомоги Німеччини передало 11 потужних генераторів для безперебійної роботи водоканалів, каналізаційних мереж та інших об'єктів критичної інфраструктури Сумської області в разі дефіциту електроенергії.

Життя


За минулий тиждень у Сумах народилося 25 нових мешканців: 12 хлопчиків і 13 дівчаток. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам миру, безпеки, здоров'я та всього найдобрішого!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

28
Комментариев
0
Просмотров
1093
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.