29 червня: як минула у Сумах і Сумській області субота

ВС 29 июня 2024 в 15:04

Війна з росією


Головне. Учора, 28 червня, російська ракета влучила в багатоквартирний будинок у Дніпрі. Одна людина загинула, 12 були поранені. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Уночі та вранці окупанти випустили 22 артилерійські снаряди по Есманській та Миколаївській громадах. О 5 ранку росіяни вдарили дронами по електростанції в Краснопільській громаді.

Упродовж дня агресор 94 рази піддав обстрілу з артилерії, БпЛА, гелікоптера, мінометів і FPV-дронів Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську та Хотинську громади.

Напередодні, 28 червня, ворог завдав 131 удару з авіації (випущено 16 ракет із гелікоптерів), артилерії, мінометів і FPV-дронів по 10 громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Новослобідській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів дістав поранення мирний житель. Це сталося в будинку, що загорівся, після того як на його господаря впав дерев'яний дах. Також було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, житловий будинок і повністю знищено поліцейський автомобіль. У момент удару в авто, на щастя, нікого не було.

Спорт


Сьогодні в Сумах відзначили Олімпійський день. Нагадаємо, що Олімпійські ігри проводяться впродовж 130 років, є головним святом спорту та уособлюють собою волю, прояв найкращих спортивних навичок, прагнення до перемоги та змагальний дух.

Надзвичайні події


У Сумах 85-річний велосипедист врізався у двері автомобіля, які на той момент відчинив неуважний 34-річний водій, та отримав травми.

Також сьогодні в Сумах автомобіль, яким керував 59-річний водій, наїхав на пішохода - 20-річну дівчину, внаслідок чого вона дістала тілесні ушкодження та була госпіталізована.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ДСНС України

0
Комментариев
0
Просмотров
150
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.