29 вересня: як тривало життя у Сумах і на Сумщині у неділю

ВС 29 сентября 2024 в 19:57

Війна з росією


Уночі наші сили ППО збили над Сумською областю шість російських «Шахедів». Цієї ж ночі та вранці противник завдав 55 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів та FPV-дронів по семи громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській.

Сьогодні, 29 вересня, після 13 год, використали ударний дрон по залізничній станції в м. Хутір-Мийлівський (Дружба) Шосткинського району. Поранені машиніст потяга та працівник залізничного вокзалу. В "Укрзалізниці" повідомили про трьох поранених. Третя людина – пасажирка цього потягу.

Також сьогодні близько 16:00 години ворог ударив КАБами по прикордонним Глухівській та Есманській громадах:

  • У Глухівській громаді у власному будинку поранене подружжя: 53-річна жінка та її 50-річний чоловік;
  • У Есманській громаді постраждали 77-річна жінка та її 49-річна донька.

Упродовж дня ворог 223 рази вдарив з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів по 14 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Середино-Будській, Свєській, Хотинській, Шалигинській, Юнаківській та Ямпільській. Унаслідок обстрілів 10 осіб дістали поранення.

Напередодні, 28 вересня, унаслідок суботніх обстрілів Сумщини було пошкоджено 11 багатоквартирних і понад шість приватних будинків, господарські споруди, аптеку, 13 автівок, автобус і гараж.

Наслідки повітряних ударів по Сумам 28 вересня


У Сумах тривають роботи з ліквідації наслідків НС через ворожі удари 28 вересня. Нагадаємо, що в суботу внаслідок ворожих повітряних ударів по Сумам загинуло 10 осіб, 22 були поранені, семеро з них перебувають у важкому стані. Відомо про пошкодження 24 будівель. У житловому секторі виявили пошкодження 117 вікон, 43 балконів та 2 покрівель. У нежитловому секторі пошкоджені 263 вікна. Також пошкоджено 1 опору зовнішніх електричних мереж по вул. Марко Вовчок, 9. На місці влучань працюють рятувальники, комунальні служби, волонтери. Водо-, електро-, газопостачання в наявності. Прийнято та оформлено 64 заяви на обстеження житлових приміщень від 64 фізичних осіб.

29 та 30 вересня оголошено Днями жалоби в Сумській МТГ. На знак скорботи за загиблими внаслідок ворожих влучань 28 вересня у неділю було приспущено, а в понеділок буде приспущено Державний Прапор України на адмінбудівлях, на будівлях і спорудах підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності.

Сумна дата


29 вересня – 83-ті роковини трагедії Бабиного Яру у Києві. За два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, за офіційними свідченнями, там вбили майже 34 тисячі євреїв.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

0
Комментариев
0
Просмотров
133
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.