30 серпня: що трапилось у Сумах і на Сумщині у кінці тижня

ВС 30 августа 2024 в 15:16

Війна з росією


Уночі 30 серпня війська противника завдали авіаційного удару по промисловій інфраструктурі міста Суми, внаслідок чого сталася пожежа на одному з місцевих підприємств. Попередньо внаслідок ворожого удару загинула 37-річна жінка (її тіло знайшли під завалами) і 10 осіб отримали поранення.

Унаслідок пожежі в окремих мікрорайонах міста виникло задимлення повітря. Відповідно до одного з інформаційних джерел, у повітрі перевищена концентрація діоксиду сірки та діоксиду азоту. Тому мешканців Сум просять щільно зачинити вікна та двері й за можливості не виходити з приміщень до повної ліквідації наслідків ворожої атаки.

Над ліквідацією наслідків працювали відповідні аварійно-рятувальні служби. Пожежу вдалося загасити.

Цієї ж ночі та вранці окупанти 171 раз вдарили з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, FPV-дронів і стрілецької зброї по 11 громадах: Білопільській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Новослобідській, Свєській, Середино-Будській, Сумській та Шалигинській.

Близько четвертої години ранку росіяни скинули три керовані авіабомби на школу в місті Глухів Школу практично зруйновано На щастя ніхто не постраждав.

Протягом дня загарбники 262 рази піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ, танка та FPV-дронів 13 громад: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Нижньосироватську, Новослобідську, Путивльську, Свєську, Середино-Будську, Шалигинську та Юнаківську.

Напередодні, 29 серпня, агресор завдав ударів по одному з населених пунктів Шосткинського району, внаслідок чого загорілися одразу кілька будинків. Пожежу вдалося ліквідувати. Також унаслідок ворожих обстрілів минулої доби було поранено чотирьох місцевих жителів, пошкоджено 8 приватних і два багатоквартирні будинки, об'єкт критичної інфраструктури, будівлю й ангар підприємства, навчальний заклад, торговельне приміщення, будівлю шиномонтажу, дорожнє полотно та автомобіль.

Евакуація


183 населені пункти Сумської області визначені як такі, жителі яких підпадають під евакуацію. Лишатись на цих територіях нині небезпечно, оскільки ворог продовжує інтенсивно обстрілювати Сумщину, застосовуючи різні види озброєння, в тому числі КАБи, від чого страждає мирне населення цих громад. На сьогодні з прикордоння області вже евакуювались понад 21 тисяча людей.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

5
Комментариев
0
Просмотров
842
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.