5 вересня: що відбувалось у Сумах і на Сумщині у четвер

ВС 05 сентября 2024 в 13:33

Війна з росією


Уночі та вранці солдати противника 37 разів піддали обстрілу з авіації, артилерії, мінометів і FPV-дронів 10 громад: Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миколаївську, Новослобідську, Путивльську, Сумську, Хотинську, Юнаківську та Ямпільську.

Після опівночі росіяни скинули керовані бомби на Сумську громаду. За попередньою інформацією, люди не постраждали, але було пошкоджено щонайменше сім приватних будинків.

Близько полудня окупанти тричі вдарили КАБами по приватному сектору та школі в селищі Ямпіль. Учора росіяни скинули дві керовані авіабомби на Ямпіль. Підсумок: 18 пошкоджених приватних будинків, частина з яких не підлягає відновленню. Також вибуховою хвилею було пошкоджено місцеву школу.

Упродовж дня війська агресора 99 разів обстріляли з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів 16 громад: Боромлянську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Річківську, Середино-Будську, Сумську, Степанівську, Тростянецьку, Шалигінську, Хотинську, Юнаківську та Ямпільську.

Напередодні, 4 вересня, загарбники 149 разів ударили з авіації, артилерії, гранатометів, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів по 15 громадах: Білопільській, Березівській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Краснопільській, Миколаївській, Новослобідській, Путивльській, Свєській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській, Юнаківській та Ямпільській. Унаслідок обстрілів отримали поранення вісім мирних жителів, п'ять приватних будинків було зруйновано повністю, пошкоджено 18 будинків, підприємство, три адміністративні будівлі та два автомобілі.

Евакуація


Евакуація на Сумщині буде ще з 5-ти населених пунктів Шосткинського і Конотопського районів: Глухів, Есмань, Свеса Шосткинського району. Манухівка та Іванівка Конотопського району.

Культура


У суботу, 7 вересня, у Сумській міській галереї (вул. Соборна, 27) виступить творчий вечір дуету SoF! Виконавці презентують сумчанам улюблені хіти та нові композиції. Початок концерту о 16:00.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

4
Комментариев
0
Просмотров
670
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.