6 травня: що трапилось у Сумах і Сумській області у понеділок

ВС 06 мая 2024 в 12:14

Війна з росією


Головне. 6 травня о першій годині росіяни завдали удару ракетами та БпЛА по Сумщині. Сили ППО збили 12 із 13 ворожих дронів. Один Шахед влучив в енергетичний об'єкт компанії "Укренерго", розташований у Сумах. Також унаслідок нічних ударів було поранено одного мирного жителя та пошкоджено приватний будинок. Загалом російські солдати завдали 24 удари з артилерії, БпЛА, гранатометів і мінометів по Білопільській, Есманській, Хотинській громадах та Сумському району.

Через повітряну атаку станом на 7:00 без електрики залишилися 41,5 тис. жителів 67 населених пунктів Сумської області. До 12:00 кількість знеструмлених абонентів зменшилася до 15240. Енергетики обіцяють до вечора повністю відновити електропостачання Сум. До резервного живлення підключені КНП "Клінічна лікарня № 5", КНП "Клінічна лікарня Св. Пантелеймона" та КНП "Сумська міська клінічна стоматполіклініка". Туди також здійснюється підвезення води.

Упродовж дня окупанти 169 разів піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 11 громад: Білопільську, Великописарівську, Ворожб'янську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів загинув працівник аграрного підприємства та були поранені мирний житель і двоє дітей (2009 і 2010 року народження). Також було пошкоджено кілька багатоквартирних будинків, об'єкти цивільної інфраструктури та промислове підприємство. Місто Білопілля залишилося без світла, інтернету та мобільного зв'язку.

Освіта


Через загрозу повторних ворожих ударів з повітря в Сумах протягом тижня школярі та дошкільнята навчатимуться дистанційно.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Сумська обласна прокуратура

13
Комментариев
0
Просмотров
556
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.