8 квітня що трапилось у Сумах і на Сумщині у понеділок

ВС 08 апреля 2024 в 16:12

Війна з росією


Головне. Орієнтовно після 15:00 росіяни завдали авіаудару по цивільній інфраструктурі міста Суми. Унаслідок удару троє людей дістали поранення різного ступеня тяжкості (потерпілим оперативно надано необхідну медичну допомогу) та було пошкоджено адміністративну будівлю підприємства, на території якої загорілася рослинність. Пожежу було ліквідовано..

Вночі війська агресора випустили 10 мін по Шалигинській громаді.

Загалом упродовж дня російські солдати 170 разів завдали ударів з авіації, артилерії, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по 10 громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зно-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Середино-Будській, Сумській, Хотинській та Шалигинській.

Напередодні внаслідок обстрілу Сумського району було пошкоджено місцеву пожежну частину, включно з пожежними машинами. Крім того, унаслідок учорашніх ворожих ударів було травмовано двох мирних жителів, пошкоджено три приватні житлові будинки, квартиру в багатоповерховому будинку, адміністративну будівлю, школу, приміщення пошти, два автомобілі та три лінії електропередач.

Із вдячністю до наших Захисників


Бійцям одного із сумських ДФТГ вручили відзнаки.

Бійцям добровольчого формування ДФТГ №5, які зупинили на початку повномасштабної війни війська ворога на підступах до Сум і не пустили ворога до міста, а також із нагоди другої річниці створення, вручили відзнаки.

До 30 квітня тривають збори солодощів і корисних речей для наших бійців. Сумчан просять приносити:

  • солодощі, каву, чай, згущене молоко
  • вологі серветки (нагальна потреба), зубні пасти та щітки, гелі для душу, шампуні, піни для гоління, станки для гоління
  • шкарпетки, спреї та креми від комарів та кліщів (нагальна потреба❗)
  • сухі душі, ліхтарики, павербанки
  • дитячі малюнки та листи.

Великодні подарунки нашим захисникам приймаються за двома адресами: вул. Соборна, 27; вул. Холодногірська, 35. Також можна надати фінансову допомогу. Реквізити банківської картки: 5375 4112 1507 7178. Детальніша інформація за номером телефону: (095) 50 01 347.

Безпека


Неподалік від Сум сапери виявили та знешкодили ворожий суббоєприпас, що містить у собі безліч металевих роликів, кожен з яких здатен пробити сталеві пластини на відстані до ста метрів від місця вибуху Такі суббоєприпаси ворог випускає із систем залпового вогню типу "Ураган".

Загалом піротехніки за минулий тиждень знищили в Конотопському Охтирському Сумському та Шосткинському районах 84 ворожі вибухонебезпечні предмети

Шкільний спорт


У рамках II етапу спортивного проєкту "Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги" у Сумській області провели 808 змагань, у яких взяло участь 7205 юних спортсменів із 728 команд.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

7
Комментариев
0
Просмотров
731
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.