8 вересня: що трапилось у Сумах і Сумській області у неділю

ВС 08 сентября 2024 в 16:20

Війна з росією


Головне. 8 вересня близько 4 години ранку окупанти вдарили двома КАБами по місту Суми. Від прямого влучання авіабомби було зруйновано приватний будинок і загинули його двоє мешканців: чоловік 79 років і дружина 77 років. Четверо людей, включно з двома дітьми восьми і двох років, що живуть по сусідству, дістали поранення. Пошкоджено приватні будинки та автомобілі. Створено штаб із ліквідації наслідків НС. У понеділок, 9 вересня, з 11:00 представники штабу працюватимуть на місці події. Чекатимуть на сумчан, чиє майно зазнало пошкоджень (з собою необхідно мати документи, що засвідчують право власності на нього). Телефон штабу: (066)5437677.

Також близько 4-ї години ранку росіяни скинули КАБи на Березівську громаду Шосткинського району. Отримав поранення 15-річний хлопець.

Загалом цієї ночі противник 25 разів зазнав ударів з авіації (ракетами, авіабомбами) та мінометів по п'ятьох громадах: Березівській, Есманській, Миколаївській, Свєській та Сумській.

Удень, після полудня, окупанти знову вдарили по Сумській громаді, цього разу по Старостинському округу. За попередньою інформацією, поранено двох місцевих жителів. Їм надано медичну допомогу. На місці удару працюють відповідні служби.

Упродовж дня ворог 243 рази обстріляв з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 15 громад: Білопільську, Березівську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Свеську, Середино-Будську, Сумську, Хотинську, Шалигинську, Юнаківську та Ямпільську. Унаслідок обстрілів двоє мирних жителів отримали поранення.

Сумна статистика ворожих обстрілів Сумщини за останню добу:
  • Двоє людей загинуло та п'ятеро було поранено;
  • Зруйновано три приватні будинки;
  • Пошкоджено понад 30 приватних будинків та один об'єкт критичної інфраструктури.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

5
Комментариев
0
Просмотров
623
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.