9 вересня: як почався у Сумах і на Сумщині новий тиждень

ВС 09 сентября 2024 в 18:47

Війна з росією


Вночі та вранці війська противника завдали 42 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів по шести громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Середино-Будській та Шалигинській.

Зранку, о 9-й годині, внаслідок авіаударів по Новослобідській та Путивльській громадах Конотопського району один навчальний заклад було знищено, інший пошкоджено.

Удень ворог скинув КАБи на населені пункти Сумського району. За попередньою інформацією, є постраждалі. Наслідки удару уточняються.

Упродовж дня окупанти 116 разів завдали ударів з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і FPV-дронів по 12 громадах: Білопільській, Великописарівській, Дружбівській, Есманській, Краснопільській, Новослобідській, Путивльській, Середино-Будській, Сумській, Хотинській, Юнаківській та Ямпільській.

Напередодні, 8 вересня, внаслідок авіаудару по дачному масиву в місті Суми було пошкоджено дві житлові будівлі та 150 будинків. На місці удару з 11:00 працюватиме штаб з ліквідації наслідків влучання. Туди зможуть звернутися сумчани, чиє майно пошкоджене. Із собою необхідно мати документи, що засвідчують право власності на оселю. Телефон штабу: +380665437677.

Загалом за минулу добу росіяни принесли Сумщині горя:

  • Поранили двох мирних жителів, один із яких 14-річний хлопець;
  • Зруйнували приватний будинок;
  • Пошкодили шість приватних будинків, об'єкт критичної інфраструктури, навчальний заклад, будинок культури, магазин і чотири автомобілі.

Евакуація


У Шосткинському районі оголошено обов'язкову евакуацію з трьох населених пунктів: Глухова, Есмані та Свеси.

Захист і безпека


За минулий тиждень піротехніки ДСНС Сумщини ліквідували 231 вибухонебезпечний предмет у чотирьох районах області: Конотопському, Охтирському, Сумському та Шосткинському. Загалом з початку року було виявлено та знищено 964 подібних пристроїв.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

4
Комментариев
0
Просмотров
807
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.