10 жовтня: як тривало життя у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 10 октября 2024 в 13:31

Війна з росією


Вночі наші Захисники неба збили над Сумщиною 12 російських "Шахедів". Дякуємо за пильність, мужність і професіоналізм! Цієї ж ночі та вранці ворог 65 разів піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА та FPV-дронів 10 громад: Білопільську, Есманську, Краснопільську, Миколаївську, Новослобідську, Путивльську, Річківську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Останніми днями окупанти особливо озлобилися на село Річки Річківської громади. Так, учора, 9 вересня, ворог вдарив із двох FPV-дронів по місцевому Будинку культури. Там спалахнула пожежа. Обстріли села продовжилися сьогодні. За добу росіяни скинули на Річки понад 10 КАБів. За одну годину, повідомив голова громади, було пошкоджено близько 20 житлових будинків. Також унаслідок учорашніх обстрілів було пошкоджено три приватні будинки в Миколаївській громаді.

Протягом дня противник завдав 105 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, танка і FPV-дронів по 12 громадах: Білопільській, Великописарівській, Дружбівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Новослобідській, Річківській, Свєській, Середино-Будській та Хотинській.

Евакуація


Триває евакуація населення з понад ста прикордонних населених пунктів Сумської області. Насамперед у безпечні місця вивозять дітей. Підлягають евакуації 500 дітей.

З питань евакуації можна звертатися за телефонами:

  • (095) 386-43-06 (для жителів Сумського району);
  • (0544) 76-24-03 (для жителів Конотопського району).

Медицина та благодійність


Колектив Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 90 наборів для невідкладної медичної допомоги від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Сексуальна освіта для молоді


Відділ молодіжної політики запрошує учасників та учасниць віком від 16 до 23 років з сумської громади до тренінгів, де молодь зможе дізнатись про:

  • важливі аспекти здорових стосунків
  • профілактику інфекцій, що передаються статевим шляхом
  • методи контрацепції та емоційне благополуччя

Тренінги проходитимуть по вихідним: з 26 жовтня до 17 листопада. Дізнатись більше про серію тренінгів та зареєструватись для участі можна за цим посиланням.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

2
Комментариев
0
Просмотров
332
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.