12 вересня: що трапилось у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 12 сентября 2024 в 13:39

Війна з росією


Головне. У ніч на 12 вересня окупанти завдали масованого авіаудару «Шахедами» по об'єктах енергетичної інфраструктури, житловому сектору та закладах освіти і медицини в місті Конотоп. Два багатоквартирні будинки зазнали сильних пошкоджень, один будинок вигорів зсередини. За попередньою інформацією, внаслідок удару 14 мирних жителів дістали поранення. Двоє з постраждалих перебувають у комі. На місці працюють всі профільні служби. Постраждалим надається вся необхідна допомога.

Близько 6:00 противник скинув КАБи на населений пункт у Битицькому старостинському округу. Один будинок було зруйновано повністю, ще десять було пошкоджено.

Загалом цієї ночі та вранці ворог завдав 64 удари з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів та FPV-дронів по семи громадах: Білопільській, Есманській, Зноб-Новгородській, Конотопській, Краснопільській, Річківській та Сумській.

Упродовж дня ворог 125 разів ударив з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів по 12 громадах: Білопільській, Великописарівській, Дружбівській, Есманській, Краснопільській, Новослобідській, Річківській, Свєській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Ямпільській. Унаслідок удару по Ямполю загинула жінка.

Напередодні, 11 вересня, російські військові 166 разів обстріляли з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 12 громад: Білопільську, Березівську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Лебединську, Миропільську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів було поранено двох цивільних осіб.

Медицина


У КНП "Клінічна лікарня № 5" отримали гуманітарний вантаж від Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста в Україні

Організація передала відділенням паліативної та хоспісної медичної допомоги лікарні:

  • мийні, пральні, дезінфекційні засоби для потреб медичного персоналу
  • індивідуальні гігієнічні набори та предмети одягу для пацієнтів.

Культура


У суботу, 15 вересня, у Сумській галереї відбудеться благодійний майстер-клас зі створення пейзажу. Благодійний внесок - 200 грн. Кошти від участі в майстер-класі підуть на допомогу ЗСУ. Початок об 11:30. Запис на майстер-клас за номером телефону: (095)4276237.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

4
Комментариев
0
Просмотров
357
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.