13 вересня: як закінчився у Сумах і на Сумщині робочий тиждень

ВС 13 сентября 2024 в 18:54

Війна з росією


Головне. Близько 5:00 ворог скинув керовану авіабомбу на місто Охтирка. Унаслідок удару було пошкоджено багатоквартирний будинок, будівлю підприємства, господарські будівлі та автомобілі. Близько 9:00 росіяни бомбили КАБами Ямпіль (було зафіксовано чотири вибухи). Унаслідок бомбардування загинуло двоє чоловіків 60-ти та 54-ох років, дев'ять осіб дістали поранення. Було пошкоджено багатоквартирні будинки, лікарню та порушено електропостачання. Також були пошкоджені адміністративна будівля, школа, аптека, магазин, банківська установа, два трактора та автомобіль.

Загалом уночі та вранці солдати противника 14 разів обстріляли з авіації, артилерії, мінометів та FPV-дронів Білопільську, Есманську, Краснопільську, Миколаївську, Охтирську та Середино-Будську громади.

Напередодні, 12 вересня, внаслідок ворожих обстрілів було вбито одну особу та одну поранено, а також пошкоджено один багатоквартирний і дев'ять приватних будинків, три об'єкти критичної інфраструктури, шість господарських будівель, дві будівлі підприємства та чотири автомобілі.

Довгоочікуваний обмін: повернення Захисників на Батьківщину


49 українців і українок удома. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також наші цивільні люди, зокрема, Леніє Умєрова – дівчина, яку росіяни захопили в заручники, коли вона приїхала піклуватися про хворого батька.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа, Сумська обласна прокуратура

4
Комментариев
0
Просмотров
452
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.