14 вересня: що сталось у Сумах і Сумській області у суботу

ВС 14 сентября 2024 в 20:41

Війна з росією


Уночі та вранці ворог 17 разів обстріляв, застосувавши авіацію та артилерію, Білопільську, Краснопільську та Хотинську громади.

Після 16:00 противник скинув дві керовані авіабомби на селище Хотинь. Унаслідок удару двоє мирних жителів, чоловік (71 рік) і дружина (70 років), дістали поранення.

Протягом дня ворог 209 разів піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Миколаївську, Новослобідську, Середино-Будську, Сумську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів двоє мирних жителів були поранені.

Напередодні, 13 вересня, окупанти вдарили по енергетичному об'єкту в Сумській області. Загинула одна людина і семеро дістали поранення. Унаслідок удару по Ямполю загинуло двоє та було поранено дев'ять осіб. Також унаслідок учорашніх обстрілів було пошкоджено багатоквартирний будинок, три господарські будівлі, підприємство, комунальну установу, банк, об'єкт критичної інфраструктури та три автомобілі.

Довгоочікуваний обмін: повернення Захисників на Батьківщину


Ще 103 воїнів вдалося повернути в Україну з російського полону: 82 рядових та сержантів, 21 офіцера. Захисників Київщини, Донеччини, Маріуполя та "Азовсталі", Луганщини, Запоріжжя, Харківщини. Воїнів ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників, поліцейських. Серед тих, хто повернувся з російського полону, 41-річний Вʼячелав Таращев, доброволець, який потрапив у полон в Маріуполі і пробув там більше двох років. Отримав поранення в Оленівці Донецької області.

Захист і безпека


Минулої доби піротехніки ДСНС Сумщини знешкодили сім вибухонебезпечних предметів у Конотопському, Сумському та Шосткинському районах.

Надзвичайна подія


Під час збирання врожаю в одному із сіл Білопільської громади трактор наїхав на міну. Унаслідок вибуху трактор зазнав пошкоджень, але водій не постраждав.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа, Сумська обласна прокуратура

2
Комментариев
0
Просмотров
281
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.