17 жовтня: що трапилось у Сумах і на Сумщину у четвер

ВС 17 октября 2024 в 14:04

Війна з росією


Вночі та вранці росіяни двічі вдарили FPV-дронами по Зноб-Новгородській громаді. Унаслідок першої атаки спалахнула пожежа в житловому двоповерховому будинку та загорівся автомобіль. Другий авіаудар був спрямований на пожежний автомобіль і швидку допомогу, коли вони прибули в село, щоб надати людям допомогу. Техніка зазнала пошкоджень, але людей вдалося врятувати.

Загалом цієї ж ночі та вранці противник 24 рази піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів і FPV-дронів Білопільську, Есманську, Зно-Новгородську, Річківську та Шалигинську громади. Також зранку ворог атакував "Шахедами" село Бобрик Миколаївської громади. Внаслідок нічних та ранкових ударів було пошкоджено дві адміністративні будівлі (одна з них належить фермерському господарству), ангар, медичний заклад, загорілися три автомобілі.

Вночі 17 жовтня наші Захисники збили над Сумською областю п'ять російських "Шахедів". Дякуємо стрільцям за доблесну службу!

Протягом дня ворог 146 разів завдавав ударів з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по 14 громадах: Білопільській, Великописарівській, Дружбівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Путивльській, Свєській, Середино-Будській, Степанівській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілу дістав поранення місцевий житель і було пошкоджено адміністративне та два нежитлових приміщення, магазин, водонапірну башту, агротехніку, автомобіль.

Проект "Національний кешбек"


В Україні стартував проект "Національний кешбек". Головною умовою участі в проекті є купівля товарів національних виробників. Громадянам перераховуватимуть на картку 10% вартості покупки – максимально 3 тисячі гривень на місяць. Таким чином держава заохочує і стимулює громадян обирати місцевих виробників і купувати вітчизняну продукцію – з одного боку, і додатково надає підтримку мікро- і малому бізнесу в умовах війни. На Сумщині до проекту долучилися 32 підприємства та торгівельні мережі.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

0
Комментариев
0
Просмотров
156
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.