18 вересня: що відбувалось у Сумах і Сумській області у середу

ВС 18 сентября 2024 в 12:54

Війна з росією


Уночі 18 вересня росіяни вже вкотре за останні кілька діб вдарили "Шахедами" та "Іскандером" по енергетичних об'єктах міста Суми. За попередньою інформацією, одна людина була поранена. Проводиться ліквідація наслідків ворожого удару. Внаслідок ворожих атак енергосистема області працює в напруженому режимі. Споживачів просять зменшити споживання електроенергії, особливо у пікові години.

Сили ППО уночі збили над Сумщиною 18 ворожих безпілотників.

Цієї ж ночі противник завдав 57 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, РСЗВ та FPV-дронів по Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Миколаївській, Путивльській, Сумській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів Краснопільської громади отримав поранення 49-річний чоловік. Він помер у швидкій дорогою до лікарні.

Протягом дня ворог 100 разів піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і FPV-дронів 14 громад: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Миколаївську, Новослобідську, Свєську, Середино-Будську, Сумську, Хотинську, Шалигінську та Юнаківськ

Сумна статистика війни:

За минулу добу російські окупанти з різних видів зброї обстріляли 45 населених пунктів Сумської області. Загалом нараховано 246 ударів. У результаті обстрілів загинула одна особа, ще троє отримали поранення, пошкоджено 54 приватних житлових будинків, 5 з яких багатоквартирні, 2 господарчі споруди, 3 легкові автомобіля, складське приміщення, 2 гаражі та вантажний автомобіль.

Надзвичайні події


Як повідомляє Північний лісовий офіс, росіяни провокують лісові пожежі на Сумщині, скидаючи з дронів бляшанки із запальною сумішшю. Один із таких "подарунків" знайшли у лісових масивах Свеського лісництва ДП "Ліси України". "Від удару об землю вони розбиваються, чим проковують загоряння, які швидко переростають у лісові пожежі", – пояснює директор філії Олег Маруха. У Сумській області фіксують до п’яти загорянь за день у різних кварталах лісу, такі бляшанки – одна з причин.

Матеріальна допомога дітям


Діти з багатодітних родин Сумської громади, які вперше вступили до вищих навчальних закладів, можуть отримати одноразову матеріальну допомогу. Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: (0542)78-71-12; (050)4078127.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

1
Комментариев
0
Просмотров
121
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.