2 травня: що відбувалось у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 02 мая 2024 в 23:02

Війна з росією


Головне. Сили спеціальних операцій (ССО) ЗСУ знищили на Сумському напрямку самохідний зенітно-ракетний комплекс "Бук" із шістьма ракетами.

Вночі та вранці російські військові 27 разів обстріляли з артилерії та мінометів Есманську, Миропільську, Середино-Будську та Хотинську громади. Упродовж дня ворог завдав 215 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів та FPV-дронів по дев'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Новослобідській, Середино-Будській та Хотинській.

Напередодні, 1 травня, внаслідок обстрілів Миропільської та Середино-Будської громад окупанти пошкодили сім приватних будинків і ліцей.

Захист і безпека


2 травня відбулося чергове засідання Ради оборони Сумської області. Один із висновків засідання: на кордоні Сумської області наступальних угруповань ворога не зафіксовано.

Допомога нашим Захисникам


На вихідних у Сумах пройшов Крафтовий вікенд, у якому взяло участь близько 30 підприємств і майстрів із Сум, Охтирського та Сумського районів. Учасники представили продукти харчування та вироби з дерева, шкіри, конопель, лаванди та порцеляни. Завдяки заходу вдалося зібрати 14879 грн. на коліматор для захисників України з 32-ї окремої механізованої бригади.

Воєнне дитинство


Лише в одній Сумській громаді понад 5600 дітей отримали статус "дитина війни" і понад 40 тисяч дітей цієї громади мають право на цей статус.

Шкільний спорт


У рамках III етапу спортивного проєкту "Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги" у Сумах пройшов фінал з футзалу У змаганнях взяли участь команди з Бездрицького, Косівщинського, Низівського, Самотоївського, Старосільського і Ульянівського ліцеїв, Лебединської загальноосвітньої школи  №7, Северинівської гімназії та Сумської спеціалізованої школи №7.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція


6
Комментариев
0
Просмотров
558
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.