20 жовтня: як минула у Сумах і Сумській області неділя

ВС 20 октября 2024 в 15:33

Війна з росією


Вночі Захисники неба знищили над Сумщиною 11 російських "Шахедів"! Дякуємо за службу та мужність нашим реальним янголам-охоронцям!

Зранку противник завдав авіаудару по об'єктах енергетичної інфраструктури Роменської громади. Було пошкоджено 12 будинків, чотири квартири, і понад 37 тисяч споживачів залишились без світла.

Загалом цієї ночі та вранці окупанти 18 разів обстріляли з авіації, БпЛА та FPV-дронів Краснопільську, Роменську, Сумську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську громади. Унаслідок обстрілів було вбито 62-річного жителя та пошкоджено щонайменше чотири приватні будинки.

Протягом дня ворог завдав 191 удару з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів по восьми громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів загинув мирний житель.

Напередодні, 19 жовтня, агресор вдарив по Шостці. Результат - один загиблий, 13 поранених і практично повністю зруйнована пожежна частина.

Культура


22 жовтня в Сумській міській галереї відкриється виставка. "Внутрішньо переміщений ландшафт". Це - проект ленд-арт симпозіуму "Простір покордоння" про зміну відносин з оточенням в умовах війни, про зв’язок між людьми та місцями і механізми, за якими він виникає та підтримується. Спільнота митців присвячує цю експозицію нашим воїнам-художникам, що нині боронять нашу землю на різних фронтах: Юрій Вишняков, Василь Костинюк, Олексій Ломоносов, Олександр Жулинський, Євген Коршунов, Віталій Протосеня, Тимофій Осипов. Початок о 17:00.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

6
Комментариев
0
Просмотров
287
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.