22 березня: як закінчився у Сумах і Сумській області робочий тиждень

ВС 23 марта 2024 в 00:21

Війна з росією


Головне. Вночі російські війська завдали масованого повітряного удару по Україні. Унаслідок цього суттєво постраждала енергетична система країни, що призвело до тимчасового відключення від електропостачання населених пунктів у різних регіонах України, зокрема й Сумщини. Так, в області було знеструмлено 720 населених пунктів (це понад 213 тис. споживачів). У Сумах без електрики залишилося приблизно 10 тис. жителів. Крім того, виявилися знеструмленими котельні в Роменському мікрорайоні міста, через що 29 будинків позбулися опалення. Завдяки зусиллям енергетиків подачу електроенергії в більшості населених пунктів Сумської області було відновлено (крім 74, які знеструмлені через військові дії).

Вночі та вранці 22 березня агресор 72 рази піддав обстрілу з авіації, артилерії, гранатометів і РСЗВ Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Миропільську. Унаслідок авіаудару по Білопільській громаді дістав поранення мирний житель. Ворог безперервними бомбардуваннями Великої Писарівки стер з лиця землі практично весь центр. Сьогодні на селище росіяни скинули дві керовані авіабомби, внаслідок чого було зруйновано сім приватних будинків і господарські будівлі. Триває евакуація із селища. Зазнала серйозних руйнувань і Дружбівська громада. Через авіаудар у ній сильно постраждали багатоквартирний будинок і церква. Ще в трьох громадах, Білопільській, Ворожб'янській та Есманській, внаслідок повітряних ударів було пошкоджено три приватні будинки, гімназію, початкову школу і підприємство.

Загалом протягом дня противник завдав 280 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ, танка та FPV-дронів по 11 громадах Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Новослобідській, Свєській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській.

Освіта


З понеділка, 25 березня, після канікул відновлюють навчання 19 шкіл Сумської громади. Учні 21 школи відпочиватимуть ще тиждень. Комісія з питань ТЕБ та НС Сумської МТГ рекомендувала дошкільним освітнім установам, дитячим садочкам та школам Сум перейти на змішану форму навчання. Останнє слово за батьками учнів.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

8
Комментариев
0
Просмотров
911
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.