22 вересня: що сталось у Сумах і Сумській області у неділю

ВС 22 сентября 2024 в 19:08

Війна з росією


Головне. Сили ППО збили над Сумщиною 17 російських "Шахедів"!

Цієї ж ночі та вдень ворог 48 разів обстріляв з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів та FPV-дронів 11 громад: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Путивльську, Річківську, Хотинську, Шалигинську та Шосткинську. Унаслідок обстрілів було зруйновано та пошкоджено десять гаражів, кілька приватних будинків, лікарню, об'єкти критичної інфраструктури, автомобіль, лінію електропередач, а також загорілася лісова підстилка.

Упродовж дня загарбники 150 разів ударили з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів по 13 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Новослобідській, Річківській, Свєській, Середино-Будській, Хотинській та Шалигинській.

Евакуація


У місті Глухів уже евакуйовано майже третину населення, у тому числі майже 70% дітей.

У Великій Писарівці ворожі обстріли не припиняються, та попри це в селищі кількість людей лише збільшується, а охочих на евакуацію стає все менше, а іноді зовсім немає.

Вихованців комунального закладу "Сумський обласний спеціалізований будинок дитини" евакуюють у безпечні регіони. Нині у Сумському будинку дитини перебуває 20 дітей, серед яких є дітки до одного року, а також 3 діток потребують постійної медичної допомоги.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

4
Комментариев
0
Просмотров
295
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.