23 квітня: що сталось у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 23 апреля 2024 в 21:45

Війна з росією


Зранку ворожий БпЛА скинув вибуховий пристрій на Великописарівську громаду. Удень росіяни обстріляли Білопільську та Шалигинську громади. Унаслідок обстрілів було поранено трьох мирних жителів, двоє з яких жінки 72 і 45 років. Також було пошкоджено приватні житлові будинки.

Загалом упродовж дня загарбники завдали 242 удари з артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Краснопільській, Миколаївській, Новослобідській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів було поранено чотирьох мирних жителів.

Напередодні, 22 квітня, окупанти обстріляли з артилерії Великописарівську громаду, внаслідок чого було пошкоджено приватний будинок, а його мешканці, двоє пенсіонерів, отримали поранення.

Захист і безпека


Обласний бюджет Сумської області виділив 83 млн гривень на зміцнення оборони регіону. Кошти підуть на купівлю різної техніки та пристроїв, включно з автомобілями підвищеної прохідності, БпЛА, FPV-дронами, системами РЕБ, прицілами нічного бачення, тепловізорами тощо. Загалом планується закупити 240 одиниць обладнання.

У Білопільській, Лебединській, Миколаївській, Роменській та Садівській громадах реалізували проєкти мобільних груп самодопомоги, які передбачають покращений доступ до психосоціальної, економічної, соціальної підтримки.

Благодійність


З 24 по 30 квітня терцентр "Берегиня" проводить на підтримку тимчасово переміщених осіб благодійну акцію "Великодній кошик". Організатори акції закликають сумчан приносити великодню здобу за адресами: вул. Збройних сил України, 18, 18/1, 21; просп. Михайла Лушпи, 41; вул. Харківська, 9.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

6
Комментариев
0
Просмотров
389
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.