23 вересня: як почався у Сумах і на Сумщині новий тиждень

ВС 23 сентября 2024 в 16:31

Війна з росією


Головне. Уночі наші сили ППО збили над Сумською областю три російські «Шахеди». Цієї ж ночі та вранці ворог 30 разів ударив з авіації, БпЛА та FPV-дронів по 10 громадах: Білопільській, Верхньосироватській, Есманській, Краснопільській, Новослобідській, Попівській, Путивльській, Серединно-Будській, Хотинській та Юнаківській.

Близько 5:00 агресор обстріляв село в Краснопільській громаді. Отримала осколкове поранення у власному дворі 51-річна жінка. Її було доправлено до лікарні. Було пошкоджено приватні будинки та господарські споруди.

Близько 8:00 окупанти вдарили з FPV-дрона по рейсовому автобусу з місцевими жителями в Миропільській громаді. Двоє пасажирів дістали поранення і були госпіталізовані. За минулу добу противник випустив по громаді з РСЗВ 23 реактивні снаряди.

Також ворог скинув КАБи на Білопілля. Був поранений місцевий мешканець та пошкоджені житлові будинки.

Упродовж дня ворог 215 разів піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів 20 громад: Білопільську, Буринську, Великописарівську, Ворожб'янську, Глухівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Кириківську, Миропільську, Миколаївську, Новослобідську, Путивльську, Річківську, Свєську, Середино-Будську, Тростянецьку, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілу було пошкоджено рейсовий пасажирський автобус, загалом отримали поранення чотири мирних жителі.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

6
Комментариев
0
Просмотров
307
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.