27 серпня: що відбувалось у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 27 августа 2024 в 15:17

Війна з росією


Головне. 27 серпня ЗСУ прорвали кордон білгородської області і рухаються вглиб росії - російські воєнкори.

Вночі та вранці війська ворога 21 раз обстріляли з авіації, мінометів і FPV-дронів Білопільську, Есманську, Новослобідську та Середино-Будську громади. Унаслідок обстрілів було поранено одного мирного жителя. Зранку ворог вдарив по одному з населених пунктів Сумського району, внаслідок чого спалахнула пожежа в приватному будинку, господарських будівлях та літній кухні. Мешканці не постраждали завдяки тому, що вчасно сховалися в укритті.

Напередодні, 26 серпня, внаслідок авіаудару по об'єкту критичної інфраструктури в м. Білопілля дістали поранення різного ступеня семеро осіб: п'ятеро чоловіків і дві жінки.

Сумна статистика обстрілів. Протягом останньої доби агресор 267 разів піддав обстрілу 49 населених пунктів Сумщини. Унаслідок цього дістали поранення 20 мирних мешканців, було пошкоджено чотири багатоквартирні та 14 приватних будинків, будівлю дитячого садочка, об'єкти інфраструктури, адміністративну будівлю, приміщення підприємства, автомобілі, гаражі та газопровід.

Упродовж дня, 27 серпня, ворог 290 разів обстріляв з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів 10 громад: Білопільську, Березівську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Краснопільську, Новослобідську, Середино-Будську, Сумську та Шалигинську.

Захист і безпека


За минулий тиждень піротехніки ДСНС Сумщини знешкодили 27 вибухонебезпечних пристроїв у чотирьох районах області: Конотопському, Охтирському, Сумському та Шосткинському. Загалом від початку року було знищено 898 подібних пристроїв.

Проблеми з електропостачанням


Внаслідок авіаударів та артобстрілів на Сумщині знеструмлено 16,6 тисяч споживачів у 13 населених пунктах.

Суми відвідали телевізійні журналісти з Індії


"Ми покажемо нашим візитерам вул. Спартака, де росіяни вбили авіабомбою кілька сімей, зруйнований Шахедом житловий будинок на вул. Петропавлівська, поїдемо на проспект Свободи і на вул. Лінійну, куди днями поцілили російські ракети. Ці обстріли – прямі докази того, що російська путінська агресія хоче повного знищення України", – зазначив в інтерв’ю для індійського телеканалу TV9 в. о. міського голови Артем Кобзар.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

7
Комментариев
0
Просмотров
729
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.