29 липня: як почався у Сумах і на Сумщині новий тиждень

ВС 29 июля 2024 в 14:37

Війна з росією


Уночі росіяни чотири рази обстріляли з танка Юнаківську громаду. Напередодні, 28 липня, внаслідок обстрілу було пошкоджено водонапірну вежу. Упродовж дня ворог завдав 47 ударів з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і FPV-дронів по семи громадах: Білопільській, Есманській, Краснопільській, Миколаївській, Середино-Будській, Хотинській і Шалигинській.

Урочистості


29 липня Сумщина разом з усією Україною відзначила День Сил спеціальних операцій ЗСУ. Саме цей рід військ б'ється на найгостріших ділянках фронту, виконуючи найскладніші завдання, від яких залежить результат багатьох битв.

Захист і безпека


Цього року місцева влада планує облаштувати шість укриттів у школах у наступних громадах: Буринській та Охтирській (по одному укриттю), Сумській та Шосткинській (по два укриття).

Проблеми з електропостачанням


На сьогодні знеструмлено 5500 жителів 71 населеного пункту Сумщини. З них 3,5 споживачів через військові дії та 2000 - з технічних причин.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

17
Комментариев
0
Просмотров
1235
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.