29 серпня: що відбувалось у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 29 августа 2024 в 11:39

Війна з росією


Вночі та вранці ворожі солдати 63 рази вдарили з авіації, артилерії, мінометів і FPV-дронів по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Дружбівській, Есманській, Краснопільській, Миколаївській, Новослобідській, Свєській, Хотинській та Шалигинській. Унаслідок обстрілів двоє мирних жителів отримали поранення.

Протягом дня противник 198 разів обстріляв з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 16 громад: Білопільську, Березівську, Великописарівську, Ворожбянську, Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Миколаївську, Новослобідську, Свеську, Середино-Будську, Шалигинську, Юнаківську та Ямпільську. Унаслідок обстрілів дістали поранення троє мирних жителів.

Напередодні, 28 серпня, окупанти 220 разів піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ, танка та FPV-дронів 13 громад: Білопільську, Березівську, Великописарівську, Глухівську, Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миколаївську, Новослобідську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів було поранено одинадцять мирних жителів. Також були пошкоджені житлові будинки, об'єкт торгівлі, господарські споруди та сільськогосподарське приміщення.

Сумна статистика обстрілів. У серпні росіяни задіяли 600 FPV-дронів проти населення Сумської області. Унаслідок "полювання" на мирних громадян постраждало 23 людини.

Евакуація


Триває евакуація з прикордонних населених пунктів Шосткинського району, які піддаються масованим ударам ворожої авіації.

Пам'ятна дата


29 серпня – День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Вічна слава полеглим Захисникам!

29 серпня, у День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, 35 захисників з Сумщини були посмертно відзначені державними нагородами. Нагороди були вручені рідним полеглих героїв.

Навчальний рік 2024-25


Навчальний рік у закладах освіти Сумщини розпочнеться 2 вересня і триватиме по 30 червня 2025 року. Діти зможуть сісти за парти виключно у тих навчальних закладах, які обладнані протирадіаційними укриттями, що мають акт на використання такої захисної споруди. Всі інші навчальні заклади працюватимуть тільки дистанційно.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

8
Комментариев
0
Просмотров
743
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.