3 липня: як минула у Сумах і Сумській області середа

ВС 03 июля 2024 в 17:38

Війна з росією


Вночі та вранці окупанти 28 разів вдарили з артилерії та FPV-дронів по Білопільській, Великописарівській та Краснопільській громадах. Зранку росіяни обстріляли з артилерії місто Середина-Буда. Снаряд влучив у місцевий будинок культури, внаслідок чого в будівлі спалахнула пожежа. Упродовж дня агресор 80 разів піддав обстрілу з артилерії, мінометів і FPV-дронів дев'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Свєську та Середино-Будську.

Напередодні, 2 липня, внаслідок обстрілів було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, приватний будинок і будівлю ферми.

Захист і безпека


російські ДРГ не полишають спроби проникнути на територію Сумщини, а сили оборони області щоразу дають відсіч диверсантам. "Були знищені десятки ворожих солдатів", - так охарактеризував ситуацію на кордоні з рф начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

З вдячністю нашим Захисникам


За проявлені мужність і героїзм під час захисту Сумщини від російських загарбників воїни 63-го окремого стрілецького батальйону 110-ї ОМБр ОК "Північ" Сухопутних військ ЗСУ отримали Почесні відзнаки ВК "Захисник України. Герой міста Суми". Нагородами були відзначені:

  • Олег Ваховський
  • Наталія Гузь
  • Сергій Домнич
  • Владислав Іваній
  • Олександр Осадчий
  • Олександра Шульженко

Урочистості


3 липня Сумщина разом з усіма областями відзначила День зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних Сил України. Сьогодні, коли ворог практично добу безперервно завдає ударів з повітря по містах і селах України, важко переоцінити роль зенітних військ. Вони - бойовий щит від ворожих БпЛА, дронів і ракет.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція


0
Комментариев
0
Просмотров
182
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.