31 липня: як минула у Сумах і на Сумщині середа

ВС 31 июля 2024 в 18:51

Війна з росією


Вночі та вранці солдати противника завдали 11 ударів із мінометів і FPV-дронів по Білопільській, Есманській, Краснопільській, Хотинській і Юнаківській громадах. Унаслідок обстрілу було поранено місцевих жителів, чоловіка та 82-річну жінку, пошкоджено кілька житлових будинків і автомобілів, а також зруйновано житловий будинок. Напередодні, 30 липня, також було влучання в житловий будинок.

Сьогодні, 31 липня, помер у лікарні 58-річний мешканець Глухова, який дістав поранення внаслідок обстрілу міста росіянами з РСЗВ 27 липня. Тоді, нагадаємо, постраждало від обстрілу "Градами" 14 мирних жителів, одна жінка померла того ж дня.

Загалом протягом дня окупанти завдали 108 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів та FPV-дронів по семи громадах: Білопільській, Краснопільській, Новослобідській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській.

Медицина


У Центрі серцево-судинної хірургії КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона» вперше провели дві унікальні операції:

  • Операцію з лікування аневризми аорти та клубової артерії;
  • Операцію, пов'язану із закриттям вродженого дефекту міжшлуночкової перетинки.

Інформація для тих, хто не має свого дому


Громадяни без певного місця проживання та звільнені з місць позбавлення волі можуть звернутись до Будинку нічного перебування за соціальною та правовою підтримкою. 
Тут підопічним надають низку послуг, зокрема:

  • консультують з правових питань
  • надають допомогу у відновленні втрачених документів
  • сприяють у відновленні родинних зв’язків 

Працює Будинок нічного перебування по вул. Підпільників ОУН, 14; тел. (050)4055670. Завдяки допомозі цієї організації в Сумах повернули в сім'ї понад 20 бездомним.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція


16
Комментариев
0
Просмотров
1203
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.