31 серпня: як минув у Сумах і Сумській області останній день літа

ВС 31 августа 2024 в 15:33

Війна з росією


Вночі та вранці противник завдав 73 удари з авіації, артилерії, БпЛА та мінометів по 10 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Краснопільській, Новослобідській, Серединно-Будській, Сумській, Шалигинській та Юнаківській.

Вранці та вдень росіяни скинули авіабомби та обстріляли з мінометів і РСЗВ одне з сіл у Білопільській громаді. 50-річний мешканець села отримав важке черепно-мозкове поранення. Увечері окупанти вдарили по селу в Сумському районі. За попередньою інформацією, чотири людини були травмовані.

Також увечері ворог наніс ракетний удар по території однієї з громад Сумського району. В результаті вибуху пошкоджені вантажні зерновози, які мали б бути задіяні для збору та перевезення урожаю. Внаслідок ракетного удару одна людина загинула та чотири людини травмовано.

Напередодні, 30 серпня, вранці окупанти скинули шість авіабомб на м. Глухів. Унаслідок авіаудару дістали поранення двоє людей, було пошкоджено 16 багатоквартирних будинків, загальноосвітню школу та школу мистецтв, дитячий садок, три магазини та автомобілі. Також 30 серпня росіяни бомбили село в Краснопільській громаді. Двох мешканців було поранено, пошкоджено близько 20 приватних будинків та об'єкт критичної інфраструктури. Увечері в п'ятницю в Сумах пролунав вибух. У результаті було пошкоджено промислові та господарські споруди.

До уваги сумчан!


У разі пошкодження майна, сумчанам в першу чергу обов'язково треба звертатися на лінію екстреної служби "102", а також до чергового "Служби "15-80". Це одна з умов, аби комісія з розгляду питань щодо компенсації за знищені та пошкоджені об'єкти нерухомого майна могла зафіксувати факт пошкодження і в подальшому видати відповідний акт. Написати заяву про пошкоджене майно можно за адресою: майдан Незалежності, 2, каб. 4. ️З собою мати документи на майно.

Урочистості


31 серпня Сумщина разом з усією країною відзначила День авіації України. Вітаємо українських льотчиків із професійним святом і сподіваємося, що з появою Ф-16 буде змінено хід війни з росією.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

6
Комментариев
0
Просмотров
778
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.