31 травня: як закінчилась у Сумах і на Сумщині весна

ВС 31 мая 2024 в 20:53

Війна з росією


Головне. З російського полону вдалося повернути 75 громадян України, серед яких воїни ЗСУ, Національної гвардії, прикордонники та мирні жителі. Серед повернутих із полону - військовий із Сумської області. Велике спасибі всім, хто сприяв цьому обміну.

Уночі росіяни скинули з БпЛА вибуховий пристрій на Юнаківську громаду. Протягом дня окупанти завдали 131 удару з артилерії, БЛА, мінометів і FPV-дронів по дев'яти громадах: Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Свеській. Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській.

"На Сумщині відмічається незначне зменшення кількості мінометно-артилерійських обстрілів,… Разом з тим, є чітке розуміння того, що ситуація може швидко змінитись, проте Збройні сили України готові до будь-яких викликів з боку ворога", – так охарактеризував оперативну ситуацію в регіоні начальник Сумської ОВА Володимир Артюх.

Один із підрозділів тероборони, що захищає Сумщину від агресора, отримав автомобіль.

Евакуація


31 травня з міста Білопілля було вивезено в безпечні райони ще 16 мешканців, з яких шестеро дітей.

Проблеми з електропостачанням


Через військові дії залишаються знеструмленими понад 4000 жителів 77 населених пунктів Сумщини.

Благодійність


Американська некомерційна організації "Global Empowerment Mission (GEM)" передала м. Суми 150 металопластикових вікон, які підуть на ремонт п'яти будинків на вул. Харківська та трьох будинків на Хіммістечку, що постраждали від російських Шахедів.

Освіта


31 травня у школах Сум пролунав останній дзвоник - втретє за час повномасштабної війни з росією. Побажаємо випускникам ентузіазму, наснаги, цілеспрямованості, миру й удачі!

Спорт


На Кубку світу в Йокогамі (Японія) зі спортивної аеробіки досягли високих результатів троє спортсменів із Сум, які виступали у складі Національної збірної України. Трійка сумчан посіла в загальному світовому рейтингу третє місце:

  • Анастасія Курашвілі - срібна медаль в індивідуальному виступі, а також була названа спортсменом року;
  • Станіслав Галайда та Анастасія Курашвілі - бронзові призери в категорії "змішані пари".

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

10
Комментариев
0
Просмотров
804
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.