4 жовтня: як закінчився у Сумах і Сумській області робочий тиждень

ВС 04 октября 2024 в 19:51

Війна з росією


Уночі наші Захисники неба знищили чотири російські БпЛА. Цієї ж ночі та вранці ворог завдав 28 ударів з авіації, артилерії, БпЛА та мінометів по Білопільській, Глухівській, Миколаївській, Сумській, Хотинській та Шалигинській громадах. Унаслідок обстрілів було травмовано одного мирного жителя.

Упродовж дня окупанти 84 рази піддали обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, танка та FPV-дронів 11 громад: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Краснопільську, Миколаївську, Новослобідську, Охтирську, Свєську, Шалигинську та Ямпільську. Унаслідок обстрілів отримала травми одна людина, було пошкоджено близько 15 приватних будинків.

Напередодні, 3 жовтня, внаслідок ворожих обстрілів зазнали вибухових травм шестеро енергетиків, було знеструмлено енергетичний об'єкт, підстанції та споживачів електроенергії. Також через учорашні обстріли було поранено дев'ять цивільних осіб, пошкоджено навчальний заклад, об'єкт критичної інфраструктури, приватний будинок і дачний будиночок.

Із вдячністю до наших Захисників


За особистий внесок у захист й оборону Сумської МТГ та України нагородили подякою з врученням нагрудної відзнаки юрисконсульта управління "Центр надання адміністративних послуг у м. Суми" Ольгу Чувакову, яка у квітні 2022 року вступила до лав захисників України.

Президент України на Сумщині


Володимир Зеленський провів Ставку на Сумщині. "Головне питання – захист нашої інфраструктури, нашої енергетики – робота ППО. Є рішення, щоб підтримати регіон, окремо ще будуть наради по енергетиці Сумщини, інших наших прикордонних областей. Перед зимою найголовніше – це резерв міцності", – Володимир Зеленський. Також Президент зустрівся із бійцями 82-ї бригади, які беруть участь у військовій операції на Курщині, головами територіальних громад області та освітянами.

Культура


У межах благодійної програми Kids and Art for Ukraine ("Діти та мистецтво для України") в Лондоні були представлені 35 творчих робіт юних сумських художників.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

0
Комментариев
0
Просмотров
67
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.