5 червня: як минула у Сумах і Сумській області середа

ВС 05 июня 2024 в 11:41
Головне. У ніч на 5 червня сили ППО збили в небі над Охтирським районом російський Шахед. Загалом підрозділи ППО знищили цієї ночі 22 ворожі Шахеди в п'яти областях України.

Уночі та вранці солдати противника 36 разів обстріляли з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів та FPV-дронів Білопільську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську та Хотинську громади. Упродовж дня загарбники завдали 48 ударів з артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів по Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Новослобідській і Хотинській громадах. Унаслідок обстрілів було пошкоджено магазин і автівку.

Напередодні, 4 червня, окупанти 106 разів завдали ударів з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по одинадцяти громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Конотопській, Краснопільській, Миколаївській, Новослобідській, Свєській, Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів загинула одна людина і троє дістали поранення. Також через обстріли 4 червня було пошкоджено шість приватних житлових будинків і два об'єкти цивільної інфраструктури.

"ЗСУ знищили 2 ЗРГК "Панцир", командний пункт і пункт управління дронами", — спікер Сил оборони півдня Плетенчук.

Проблема з електропостачанням


5 червня за вказівкою НЕК "Укренерго" на території Сумської області введені Графіки аварійних відключень (ГАВ).

6 червня з 00:00 до 24:00 на території Сумщини все ще будуть діяти графіки погодинних відключень електроенергії за схемою -2/+4.

"У січні світло буде від 2 до 4 годин на день, якщо не буде вжито жодних заходів", — керівник Центру енергетичних досліджень Київської школи економіки.

Шкільний спорт


Команда дівчат із волейболу зі школи №25 обіграла суперниць у напружених поєдинках, що відбувалися в рамках проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», і вийшла до Фіналу. Також у фіналі проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» зіграє дівоча команда з баскетболу зі школи №17 міста Суми. Молодці, юні сумчанки!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

10
Комментариев
0
Просмотров
575
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.