5 серпня: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 05 августа 2024 в 16:20

Війна з росією


Вночі та вранці солдати противника 36 разів вдарили з артилерії, БпЛА та мінометів по Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Новослобідській, Середино-Будській, Шалигинській та Юнаківській громадах. Вдень росіяни скинули КАБи на Краснопілля Внаслідок бомбардування виникли пожежі в цивільній інфраструктурі та проблеми з електрикою. Протягом дня агресор завдав 104 удари з авіації, артилерії, БпЛА. Мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по 12 громадах: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Новослобідській, Тростянецькій, Хотинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілів загинув один мирний житель і двоє дістали поранення.

Захист і безпека


За минулий тиждень піротехніки ДСНС Сумщини знешкодили 32 вибухонебезпечні предмети в чотирьох районах області: Конотопському, Охтирському, Сумському та Шосткинському. Загалом же з початку року було знищено 395 таких пристроїв.

Мирна акція


5 серпня біля Сумської ОВА пройшла мирна акція родин військовослужбовців. Дружини та рідні військових, які воюють на Покровському та інших гарячих напрямках, на колінах благали повернути бійців.

Проблеми з енергопостачанням


Внаслідок бойових дій в області немає електроенергії у 3,6 тисяч споживачів, - Міненерго.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон-Медіа

11
Комментариев
0
Просмотров
1142
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.