6 лютого: що трапилось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 06 февраля 2024 в 19:42

Війна з росією


Уночі противник п'ять разів ударив з артилерії та мінометів по Есманській та Шалигинській громадах. Зранку внаслідок російського обстрілу виникла пожежа на одному зі складів у Сумській громаді. Завдяки оперативній та професійній роботі працівників ДСНС вогонь вдалося вчасно погасити. Упродовж дня окупанти завдали 123 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, танків, FPV-дронів по дев'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Знобсько-Новгородській, Краснопільській, Новослобідській, Середино-Будській, Хотинській та Шалигинській.

Напередодні, 5 лютого, внаслідок ворожого мінометного обстрілу Середино-Будської громади було поранено шістьох місцевих жителів. Через обстріли Ворожб'янської громади загинула одна та поранено двоє людей, а також було пошкоджено п'ять житлових будинків, господарські будівлі, будівлю трансформаторної підстанції та автомобіль. В течение 6 февраля работникам ДСНС пришлось "спасать" поврежденные дома в Ворожбе – затягивать брезентовой пленкой пробоины в крышах, утеплять окна, разбирать обломки

Безпека


За минулий тиждень піротехніки знешкодили 20 ворожих вибухонебезпечних предметів у чотирьох районах Сумської області: Конотопському, Охтирському, Сумському та Шосткинському.

Підтримка ветеранів


Уряд Нідерландів виступить фінансовим донором і покриє витрати нового пілотного проєкту ПРООН вартістю 1,6 млн. доларів США. Проєкт спрямований на підтримку ветеранів і буде реалізований у шести громадах Сумської області.

Шкільний спорт


У Сумській області стартував 2-й етап загальнонаціонального проекту "Всеукраїнські шкільні ліги Пліч-о-пліч". У рамках проєкту відбувся товариський матч з волейболу між командами шкіл №7 та №23 міста Суми.

Надзвичайні події


У Сумах на вулиці Троїцькій водій іномарки під час обгону не впорався з керуванням автомобіля та скоїв лобове зіткнення з тролейбусом, який у цей момент зупинився на зупинці громадського транспорту.

Здоров'я


За минулий тиждень у Сумах захворіло на застудні та вірусні захворювання 2670 жителів (це на 28% більше за показники попереднього тижня). Із захворілих 31 пацієнт заразився COVID-19.

Життя


Минулого тижня в Сумах з'явилося 29 нових жителів. "Рахунок" на користь дівчаток: 15:14! Побажаємо новонародженим та їхнім сміливим мамам міцного здоров'я, мирного неба, добра та захисту!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

20
Комментариев
0
Просмотров
1457
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.