8 червня: що відбувалось у Сумах і на Сумщині у суботу

ВС 08 июня 2024 в 20:29

Війна з росією


Головне. Прикордонники знищили ворожу техніку, якою росіяни намагалися облаштувати свої позиції на Сумському напрямку.

Вночі та вранці ворожі солдати 59 разів обстріляли з артилерії, БпЛА, гранатометів і мінометів Великописарівську, Краснопільську, Серединно-Будську, Шалигинську та Юнаківську громади.

Напередодні, 7 червня, ворожих обстрілів зазнали шість громад: Білопільська, Великописарівська, Есманська, Зно-Новгородська, Краснопільська та Шалигинська. Загалом було зафіксовано 54 удари з артилерії, мінометів і FPV-дронів. Унаслідок обстрілів було пошкоджено приватний будинок і телевізійну вежу.

Вимкнення електрики


У неділю, 9 червня, вимкнення світла в Сумах і Сумській області для всіх типів споживачів буде проводитися з 20:00 до 22:00.

Енергетика


"Порятунок потопаючого – справа рук самого потопаючого" – стара приказка сьогодні як ніколи актуальна для українських ОСББ. Усім відомо, в якому жалюгідному стані перебуває електроенергетика країни через російські обстріли. Влада пропонує ОСББ купувати і встановлювати у своїх домоволодіннях сонячні електростанції та/або теплові насоси, які змогли б забезпечити в автономному режимі мешканців підвідомчих ОСББ будинків необхідним обсягом електрики. При цьому влада готова виплатити ОСББ компенсацію в розмірі: до 1 млн. грн. за встановлення сонячних електростанцій і до 2 млн. грн. за монтаж теплових насосів для опалення.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

9
Комментариев
0
Просмотров
556
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.