9 серпня: як закінчився у Сумах і Сумській області робочий тиждень

ВС 09 августа 2024 в 16:12

Війна з росією


Головне. Вночі Сили оборони України вдарили по аеродрому "Липецьк" у м. Липецьк, рф. Було знищено склади, де знаходилося 700 КАБів. Уточняється інформація про кількість знищених літаків, які перебували на аеродромі.

Уночі та вранці російські військові 52 рази обстріляли з авіації, артилерії, БпЛА та мінометів Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Миропільську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську громади.

Упродовж дня ворог завдав 65 ударів з авіації, БпЛА, мінометів і FPV-дронів дев'ятьом громадам: Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Зно-Новгородській, Краснопільській, Середино-Будській, Хотинській та Юнаківській.

Напередодні, 8 серпня, внаслідок масованого бомбардування прикордонних населених пунктів Сумщини загинуло двоє людей, шестеро дістали поранення, було пошкоджено та частково зруйновано десятки житлових будинків і навчальні заклади.

За чотири дні агресор скинув на Сумську область 154 авіабомби.

Проблеми з електропостачанням


На сьогодні позбавлені електрики 7100 жителів 84 населених пунктів Сумщини.

Міжнародна допомога


Сумський водоканал отримав від ЮНІСЕФ запірну арматуру та матеріали: зворотні клапани, сучасні засувки, комплекти фланців тощо.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

11
Комментариев
0
Просмотров
1003
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.