12 травня: як тримались Суми і Сумська область у неділю

ВС 12 мая 2024 в 19:44

Війна з росією


Вночі та вранці війська противника 56 разів обстріляли з артилерії, мінометів, РСЗВ та танка Есманську, Краснопільську, Миропільську, Хотинську та Юнаківську громади.

Удень росіяни завдали другого за останню добу ракетного удару по околиці міста Суми. За попередньою інформацією, обійшлося без поранених і жертв.

Також сьогодні, 12 травня, внаслідок обстрілу одного з населених пунктів Сумського району спалахнула пожежа в житловому секторі. Рятувальники погасили вогонь.

Напередодні, 11 травня, ворожа артилерія обстріляла Есманську громаду, було пошкоджено адміністративну будівлю.

Сумна статистика війни на Сумщині: за останній тиждень окупанти вбили трьох мирних мешканців, п'ятьох поранили, включно з трьома дітьми.

Протягом 12 травня ворог 157 разів піддав ударам з авіації (ракетний удар), артилерії, мінометів, танка та FPV-дронів дев'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську, Сумську та Шалигинську. Унаслідок обстрілів один мирний житель загинув, двоє дістали поранення.

Допомога нашим Захисникам


За сприяння бізнесу Сумщини було придбано та передано воїнам, які захищають нашу область, засоби радіоелектронної боротьби. РЕБ допоможуть нашим воїнам у боротьбі з ворожими дронами.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ДСНС Сумщини


13
Комментариев
0
Просмотров
969
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.