2 вересня: що трапилось у Сумах і Сумській області у понеділок

ВС 02 сентября 2024 в 12:03

Війна з росією


Результати ударів по Сумщині 1 вересня: 20 постраждалих людей пошкоджені 10 багатоповерхівок, 4 приватних будинки, 2 заклади освіти, підприємство та 3 автомобілі. Лише в Сумах було поранено 18 осіб: шестеро дітей і дванадцять дорослих. Нагадаємо, 1 вересня о 20:48 окупанти вдарили ракетою в дитячий будинок і центр реабілітації дітей у Сумах (дітей-вихованців, на щастя, там не було). Штаб із ліквідації наслідків авіаудару працює на базі школи № 22. Там приймають заяви від власників пошкодженого житла. Попередньо відомо про різного роду пошкодження в 10 багатоповерхівках на вул. Сумської тероборони та вул. Романа Атаманюка

Уночі та вранці 2 вересня ворог завдав 80 ударів з авіації (було завдано ударів керованими авіабомбами та ракетами), артилерії, мінометів та FPV-дронів по дев'яти громадах: Білопільській, Глухівській, Есманській, Краснопільській, Річківській, Середино-Будській, Сумській, Хотинській та Юнаківській.

Вночі та вдень 2 вересня агресор обстріляв місто Білопілля та одне з сіл у Білопільській громаді. Отримав черепно-мозкове поранення мирний мешканець (у момент обстрілу він працював на городі), було пошкоджено 15 будинків, один двоповерховий будинок майже повністю зруйновано.

Упродовж дня противник 219 разів піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів 12 громад: Білопільську, Буринську, Великописарівську, Глухівську, Есманську, Кириківську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську, Шалигінську, Хотинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів троє мирних жителів отримали поранення.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

3
Комментариев
0
Просмотров
822
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.